7 екскурсій турецьким Егейським морем

Турецьке Егейське море – це райські пляжі, культурні та мальовничі красоти і південна кухня у всій її красі. Відвідайте унікальні археологічні пам’ятки та відчуйте на собі турецьку гостинність!

1. Стародавнє місто Ефес

Кажуть, що колись у сьогоднішньому зруйнованому місті Ефесі мешкало 250 000 людей. Візитною карткою стародавнього поселення була бібліотека Цельса, побудована 1900 років тому. Вона довгий час вважалася другою за величиною бібліотекою давнини після Олександрійської, поки її не знищила пожежа, спричинена землетрусом 262 року нашої ери. Вулиця Курет, облицьована мармуровими плитами, починається біля бібліотеки і веде до воріт Геракла, входу у верхнє місто. Статуї та рельєфи, а також храм Адріана стоять ліворуч і праворуч від вулиці. Великий театр розташований на західному схилі північного міського пагорба Ефеса. Колись тут проходили гладіаторські бої та народні збори.

Як бачите, у цьому районі є що відкрити. А морський курорт Кушадаси знаходиться всього за чверть години їзди. Вхід на археологічні розкопки платний. Також ви можете насолодитися природою національного парку Ділек Ярімадасі Буюк-Мендерес-Дельта, що розташований за годину їзди від Ефеса.

2. Яскраве життя в Ізмірі

Третє за величиною місто Туреччини – Ізмір. До того, як велика пожежа знищила місто 1922 року, воно називалося Смирна. Район Кемералти особливий, тут можна скуштувати безліч турецьких страв у невеликих ресторанчиках і відвідати базар. Набережна гавані Кордон ідеально підходить для розслаблюючої прогулянки з видом на море. В Археологічному музеї Ізміра розміщена одна з найважливіших колекцій історичних знахідок у Туреччині. Тут виставлені глиняні вироби 3-го тисячоліття до нашої ери. Пам’ятка Ізміра розташована на площі Конак: годинникова вежа Саат Кулесі, побудована 1872 року в пізньосманському стилі.

3. Міф про Трою

Стародавнє зруйноване місто Троя є об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і розташоване приблизно за 10 хвилин ходьби від музею на пагорбі Хісарлик. Кажуть, що пейзаж пагорба в багатьох деталях збігається з описами “Іліади”. Троянський кінь на пагорбі, звісно, лише модель і гарний фотомотив.

4. Кулінарні пригоди

Егейська кухня відома своїми вишуканими стравами з оливковою олією, свіжими фруктами та овочами, а також морепродуктами, рибою, особливо сардинами, і травами. Вирощування оливкових дерев і виробництво оливкової олії є частиною культури країни.

На півострові Чешме в Урле з давніх часів вирощують високоякісне вино. Типові сорти винограду включають Емір, Дімріт і Окюзгозу. Якщо ви хочете їх спробувати, то найкраще відвідати винні фестивалі наприкінці липня, насолодитися дегустацією вин і середземноморською атмосферою.

5. Шопінг без кінця - турецькі ринки

Спеції, солодощі, фрукти, овочі, сувеніри та одяг – усе, що становить турецький ринок, ви знайдете в достатку. Великі міські ринки просто неба, такі як ринок щочетверга в Айвалику, ідеально підходять для святкових прогулянок. Великий ринок у Сельчуку працює по суботах і розташований недалеко від автовокзалу в центрі. Продавці продають овочі, одяг, вироби зі шкіри, вироби ручної роботи та прикраси. Тут дія обов’язкова. На рибному ринку у Фетхіє можна купити свіжу рибу, а в довколишніх ресторанах із вашої покупки приготують смачну страву. Тож давайте вирушимо на ринок і зануримося в турецьке життя!

6. Засмагати, купатися на пляжі

Море – це просто частина відпочинку в Туреччині. Ми вибрали для вас два особливо красивих пляжі на турецькому узбережжі Егейського моря: пляж Іліка розташований недалеко від Чешме. Там, у морі, б’ють 55-градусні гарячі термальні джерела. Саме тому вода тут тепліша, ніж будь-де. Півторакілометровий пляж виглядає просто як рай – з білим піском і кришталево чистою водою.

Але Блакитна лагуна Олюденіз також ідеально підходить для прийняття сонячних ванн і купання у відпустці приблизно за 15 кілометрів від міста Фетхіє. Ділянки пляжу перебувають під охороною природи. Якщо ви хочете розкласти свій рушник нагорі, на пляжі Кумбурну, вхід платний. Атмосфера моря, соснового лісу і гірського пейзажу того варта!

7. Майстерність з історією

Унікальні візерунки та якісна майстерність також родом із турецького Егейського моря. Є багато сіл для вивчення, де люди традиційно прядуть, фарбують і тчуть. Мілас є одним із найдавніших поселень туркменських племен і відомий своїм килимарством. У вісімдесяти кілометрах на південний захід від Ізміра розташоване невелике місто Тір. На вузьких вуличках майстри вже понад 1000 років виготовляють вишукані сідла, лудіння та вироби з повсті. У дачному регіоні також широко поширене гончарне ремесло. Місцеві таланти можуть перетворити типову червону глину на тарілки, вази, горнятка або невеликі скульптури.
Якщо ви бажаєте вирушити на відпочинок на курорти Егейського узбережжя Туреччини, ви можете скористатися зручними автобусними рейсами з різних міст України.

Ще трохи про Туреччину:

Отримайте індивідуальний підбір туру за найвигіднішою ціною!

Підбір туру


1 ночей

ДО НЕЗАБУТНЬОГО ВІДПОЧИНКУ - ЛИШЕ 4 КРОКИ!
.

Крок №1

Надішліть запит і наші менеджери підберуть для Вас найкращі варіанти відпочинку.

Крок №2

Зробіть оплату зручним для Вас способом - на сайті чи в офісі.

Крок №3

Отримайте документи на тур

Крок №4

Насолоджуйтеся відпочинком, а ми потурбуємося, щоб він пройшов чудово.